Om ett älskande hjärta

Till alla hjärtan.

Om ett älskande hjärta…
Kärlek. Den kärleksfulla leken. Kärleken kräver ingenting den bara är. Den finns där naturligt mellan två människor som älskar varandra och får den flöda fritt skapar den trygghet, närhet och intimitet.
Men, är det alltid enkelt att älska? Känns det alltid tryggt att börja älska en annan människa?
Min erfarenhet är att en stor längtan efter kärlek ofta gör oss krävande och otrygga människor som försöker älska kräver ofta mer än trygga människor. Visst är det väl så att vi ofta söker bekräftelse utanför oss själva och att vi ibland tror att när vi blir tillsammans med en annan människa då blir vi hela? Många är rädda för att bli övergivna och det skapar ibland en disharmoni i kärleken. Den bästa kärleksrelationen är nog den när båda parter först blivit trygga i sig själva och där bekräftelsen vilar tryggt i det egna hjärtat.
Vi har alla hört det förut att för att kunna älska en annan människa måste du först älska dig själv.
Att älska sig själv – vad innebär det? För mig innebär det att känna att jag är värdefull utan yttre bekräftelse, att jag hittat saker i livet som fyller mig med glädje, att jag skapar sammanhang jag önskar vara i, att jag tar ansvar för min egen lycka och mitt liv. Det är alltid min strävan.
Det finns något större än att få kärlek och det är att få ge den, till sig själv och till andra.
Den bästa av kärlekar är den utan rädsla och där tillit råder – det vackraste som finns.

I min låt Feel it sjunger jag om att älska, om att våga och finna ro i kärlekens famn.

The sun is shining on your skin.
I reach for you, please let me in.
I wanna show you in my own special way.

Med handen på hjärtat,
Camilla

Min låt Feel it

Text och melodi: Camilla Gustafsson Glas
Musiker och produktion: Martin Andersson, Homestudio Svavelsö

Fler Milla made a heart-inlägg här på hemsidan:
Om ett lyckligt hjärta, Om ett övergivet hjärta, Om ett krossat hjärta, Om ett blommande hjärta, Om ett sorgset hjärta

Milla made a heart finns också på Instagram och där får du även tillgång till mina kortfilmer och ännu fler illustrationer som jag skapat. Välkommen.

Milla made a heart är en blogg om olika känslor som ett hjärta kan rymma - de glada, de ledsna, de lyckliga, de övergivna, de sorgsna, de blommande...  Jag vill inspirera med mina ord, mina illustrationer, min sång och musik till att våga känna, stå upp för sig själv och alla sina känslor, vara sann och äkta för det är så jag tror att våra hjärtan blir till. Mina inlägg i bloggen är tidlösa precis som känslor är. Känslor har funnits i alla tider. De kommer och går, de är föränderliga och skapar utveckling i oss själva och hos andra. Jag önskar dig hjärtligt välkommen att känna, dela dina känslor och skriva dina ord i bloggen Milla made a heart om när livet känns - extra mycket. ❤️
Share

8 comments / Add your comment below

 1. Kärlek ❤ när man är så trött så man inte vet vart man ska ta vägen och känner kaffedoften och en lapp med texten ” nykokt älskling ”
  Kärlek ❤ tror det stämmer att man måste älska sig själv innan man kan älska någon annan. Kunna se sig i spegeln en söndagsmorgon och säga ” vad fin du är ”
  Kärlek ❤ att finnas för varandra i varje stund, i nöd och lust

  1. ❤ Åh, vilka fina ord från dig Eva – så mycket värme och kärlek i dina ord. Underbart! Kärleksfullt tack för att du delade dina tankar. ❤

 2. Mmm… kärlek kan visa sig i så många skepnader. Kärleken till en älskad partner.
  Kärleken till ens fantastiska barn.
  Kärleken till omtänksamma föräldrar.
  Kärleken till ett kärt husdjur.
  För att inte tala om kärleken till en hobby, till naturen och måhända det största av allt – kärleken till livet.
  Kärlek är inte något som alltid är enkelt.
  Men vem har sagt att kärleken ska vara det? Däremot känns det som om kärleken är självklar. Den bara FINNS där.
  En naturlig känsla som uppstår, utan att vi kan styra över till vad eller vem den riktar sig.
  Låt oss sprida mer kärlek till varandra och världen – we are one. ❤️❤️❤️

  1. ❤ Tusen tack Helena – ja, tänk vad många kärlekar det finns! 🙂 Håller med dig – kärleken FINNS där och låt oss alla dela den.❤

 3. Så sant Camilla, kärleken börjar hos oss själva. Jag tror också att det är svårt att till fullo ta emot kärlek om man inte älskar sig själv först. Tänk hur världen hade sett ut om vi alla hade gjort det och då menar jag äkta kärlek. Inte sån kärlek där man tror man är bättre eller mer värd än någon annan utan riktig kärlek. ❤ Ren kärlek ❤
  Kram

  1. Varmt tack Maria för dina ord om den rena kärleken! ❤ Håller med dig till fullo att kärleken börjar hos oss själva för att sedan sprida sig till andra och världen. Ja, tänk om alla i världen hade den förmågan – vilken värld vi skulle ha. Låt oss hoppas och tro att kärleken är en sådan att stark kraft att det klarar av att göra just det. Kram. ❤

 4. Jag tror att Kärleken finns djupt inom oss, precis som du beskriver. Man behöver fånga tillbaka kärleken till sig själv för att kunna älska en annan människa i sann kärlek. Annars blir det ytligt.
  Jag har slutat leta kärlek utanför mig själv. Den kommer då jag är redo, om den kommer. Gör den inte det så är det ok. För jag trivs och älskar mig själv❤️️

  1. Vad klok du är Sanne.❤️️ Dina ord väcker tankar hos mig och jag tänker på ordet drömfångare och undrar om ordet kärleksfångare finns? 🙂
   Tänk om det är så att när man slutat att leta efter kärleken utanför sig själv finner den i sig själv?
   Underbart och vackert att du trivs och älskar dig själv. Kärleksfullt grattis. ❤️️ 🙂

Kommentera