Om ett krossat hjärta

Till alla hjärtan.

Om ett krossat hjärta…
Ibland är längtan så stor efter kärlek att man offrar sig själv i hopp om att få den. Att vara svältfödd på närhet gör ibland att man faller offer för yttre omständigheter. Ofta väljer man en partner för snabbt och ger sig inte tid att välja med omsorg. Alla relationer är inte baserade på kärlek utan det kan vara andra drivkrafter som råder – ibland destruktiva sådana. Att stå ut med något, som en mindre bra relation, är ofta ett tecken på att längtan efter kärlek är större än den att faktiskt älska sunt, dvs älska för att man har hittat någon som man verkligen trivs tillsammans med och där man på olika sätt berikar varandras liv och inte bara är ute efter att dämpa sin längtan.
Att helt ge upp sitt hjärta för att bli älskad är inte kärlek, det är att utplåna sig själv. Att tappa sitt hjärta är att tappa sig själv.

Min låt My heart uttrycker desperationen och smärtan av att ge men inte få något tillbaka. Att ge, om och om igen, för att till slut, stupa – tom, krossad och tillintetgjord. Ofta händer saker oss för att vi tillåter det. Vad tillåter du? Vilka gränser sätter du? Vilka gränser sätter du inte? Kärlek är något av det vackraste som finns men det gäller att vara vaken för när den inte bor i en relation och när den gör det. En kärleksfull relation är varm, trygg och bekräftande. Det är i värmen vi ska vara, inte kylan.

You just don’t feed it.
You just don’t need it.
You just don’t want it, all my heart.

Med handen på hjärtat,
Camilla

Min låt My heart

Text och melodi: Camilla Gustafsson Glas
Musiker och produktion: Martin Andersson, Homestudio Svavelsö

Fler Milla made a heart-inlägg här på hemsidan:
Om ett lyckligt hjärta, Om ett övergivet hjärta, Om ett älskande hjärta, Om ett blommande hjärta, Om ett sorgset hjärta

Milla made a heart finns också på Instagram och där får du även tillgång till mina kortfilmer och ännu fler illustrationer som jag skapat. Välkommen.

Milla made a heart är en blogg om olika känslor som ett hjärta kan rymma - de glada, de ledsna, de lyckliga, de övergivna, de sorgsna, de blommande...  Jag vill inspirera med mina ord, mina illustrationer, min sång och musik till att våga känna, stå upp för sig själv och alla sina känslor, vara sann och äkta för det är så jag tror att våra hjärtan blir till. Mina inlägg i bloggen är tidlösa precis som känslor är. Känslor har funnits i alla tider. De kommer och går, de är föränderliga och skapar utveckling i oss själva och hos andra. Jag önskar dig hjärtligt välkommen att känna, dela dina känslor och skriva dina ord i bloggen Milla made a heart om när livet känns - extra mycket. ❤️
Share

4 comments / Add your comment below

 1. Fina fina Milla! ❤
  Du slutar aldrig att imponera. Du är så otroligt duktig, kärleksfull, varm och klok. Kanske just för att livet prövat dig alldeles för hårt.
  Både text, sång och illustration är ”spot on”. Du är en sann konstnärssjäl.
  Hög igenkänning..
  Så stolt, tacksam och glad att få vara en av dina närmsta vänner. ❤
  Önskar dig det bästa och önskar att dina drömmar kommer att gå i uppfyllelse. Du vet vilka. ♡
  Älskar dig min älskade vän! ❤

  1. Älskade vännen min, Maria!❤ Varmt och kärleksfullt tack för dina otroligt fina rader.❤ Ja, prövningar i livet, som att förlora nära anhöriga, är oerhört tufft och jag känner att kreativiteten är min väg för att växa som människa och få ny styrka till att klara av livets alla utmaningar. Stor kram till dig och må allas våra drömmar gå i uppfyllelse. ❤

 2. Jag instämmer så gärna i Marias ord. Hon har formulerat så väl det som jag tror att många känner. Du är en underbar, varm och inspirerande person.
  Och den sorgliga illustrationen har fångat känslan på pricken <3

  1. ❤ Fina, fina Åsa! Innerligt tack för dina ord. De värmer ska du veta och detsamma till dig. 🙂 Stor kram till dig min vän! ❤

Kommentera