Om ett övergivet hjärta

Till alla hjärtan.

Om ett övergivet hjärta…
Längtan. Längtan efter någon eller något som fanns men som inte längre finns där. Jag tänker på de gånger man älskat och där kärleken av olika skäl inte nått fram. När kärleken istället för att blomma ut har fått bli till längtan och ibland t.o.m. till sorg.
Den första kärleken, den från en mamma och/eller en pappa, spelar en stor roll i våra liv. Där läggs grunden för hur vi blir älskade och älskar. Ibland uppstår en skilsmässa, en far lämnar hemmet eller kanske en mor. Det som en gång var en familj går sönder och ibland tappar man kontakten med varandra. Sårade och ledsna föräldrar har ibland inte förmågan att se sina barn då de är för upptagna med att ta hand om sin egen sorg och kärleken hos barnet blir till en längtan och saknad. Övergivenhet. Där kärlek skulle fått spira föds istället ett tomrum, en tystnad som kan värka och göra ont. Avsaknaden av kärlek kan leda till avsaknad av sig själv och avsaknad av sig själv kan leda till en svag självkänsla.
Vad händer med det lilla barnet som lär sig att älska är lika med att längta och att sakna? Vad händer när barnet blir vuxet? En kvinna som längtar istället för att älska? En man som saknar istället för att älska?

Min låt Daddy handlar om längtan efter kärlek, om att vänta på att bli älskad och att låta nästan helt liv få gå i väntan på kärlek.

Time flies away
and I’m far from yesterday
but yesterday seems to be with me today.

Med handen på hjärtat,
Camilla

Min låt Daddy

Text och melodi: Camilla Gustafsson Glas
Musiker och produktion: Martin Andersson, Homestudio Svavelsö

Fler Milla made a heart-inlägg här på hemsidan:
Om ett lyckligt hjärta, Om ett älskande hjärta, Om ett krossat hjärta, Om ett blommande hjärta, Om ett sorgset hjärta

Milla made a heart finns också på Instagram och där får du även tillgång till mina kortfilmer och ännu fler illustrationer som jag skapat. Välkommen.

Milla made a heart är en blogg om olika känslor som ett hjärta kan rymma - de glada, de ledsna, de lyckliga, de övergivna, de sorgsna, de blommande...  Jag vill inspirera med mina ord, mina illustrationer, min sång och musik till att våga känna, stå upp för sig själv och alla sina känslor, vara sann och äkta för det är så jag tror att våra hjärtan blir till. Mina inlägg i bloggen är tidlösa precis som känslor är. Känslor har funnits i alla tider. De kommer och går, de är föränderliga och skapar utveckling i oss själva och hos andra. Jag önskar dig hjärtligt välkommen att känna, dela dina känslor och skriva dina ord i bloggen Milla made a heart om när livet känns - extra mycket. ❤️
Share

Kommentera